Friday, January 14, 2011

Kanak-Kanak Moden

zaman sekarang memang dah maju..teknologi, fesyen, bangunan, orang, etc... pendek kata dunia maju semua pon maju lah... kanak2 pon sekarang dah maju...dah xmacam dulu lagi dah..


kanak2 sekarang semua memang maju..serba serbi cukup... celik mata je dah masuk dunia it... umur baru nak masuk darjah 1 dah ada fb, twitter segala bagai... pampers pon dok pakai lagi... ni blog aku xtau la da ke x...


dah habis pendahuluan, masuk kisah sebenar...


anak sedara aku belah kakak aku sekarang sorang dah masuk darjah 4 sorang lagi dah masuk darjah 5... sekarang dah bagus sikit la dah pandai mengeja dan baca2 tapi sifir still failed... aku tanya 10x1 pon nak kena ambik kulkulator nak kira... 2 belom tanya punca kuasa dua lagi, algibra segala... mau tercirit xsempat g jamban depa nak jawab...


buat kerja rumah 1 hal... aku punya bertukus lumus mengajar sampai pecah peluh xjugak paham2... last2 aku jugak yang buatkan... lagi senang, mudah, cepat dan betul.... lagi cepat dia siap lagi cepat aku boleh berfesbuking... nanti cakap kat cikgu depa biar aku ja yang jawab exam...


tapi ada jugak benda yang aku respek kat depa ni... dah da akaun fesbuk wa cakap lu... hp pon ada.. aku dulu talipon rumah ja aku kenal.. xda pon lagu2 mawi dalam 2, apatah lagi nk bersnap2 gambar... fesbuk jangan cakap la..xwujub lagi pon.. yang abang (tahun 5) pantang tengok aku on9... nak ja jengah fb dia..nak add marka katanya...pergh..bulu pon xtumbuh lagi bhai... 
yang kakak(tahun 4) lagi best.. kantoi dengan aku ngumpat pasal jantan dengan kazen dia la... tergolek2 aku dengar... 


tp sekarang dah pukul 1.. kerja sekolah depa belambak 2.. aku janji nak buat pasal yang kakak 2 sakit plak... so abag jeles... kena la wat dua2... 


ni sekarang sapa boleh tolong aku plak ni????? ah mampus aku..


yang ni abang aka amirul..
garis2 2 seni, bukan salah kamera hp..


ni kakak aka shafiqah.. cita2 nk jadi nurse...
tengok darah  nyamuyk dah pening...
 yang kabur 2 entiti berasingan..
p/s jangan gatal2 nak add anak sedara aku kt fesbuk add aku xpa..


out...wat keje sekolah(status fesbuk)

1 comment:

  1. hehe .. pak su keje sk0La sy bila nk tL0ng wtkan ?

    ReplyDelete