Saturday, July 30, 2011

Ramadhan Bukan Hari Raya


Posa dah dekat... Posa lepas ganti ke blom??posa yg lepas2??posa yg lepas3??posa yang lagi lepas4???
Aggghh merapu2...

Sebenarnya aku cuma nak tanya... Kita sekarang ni nak masuk ramadhan ke Syawal?? Apsal Aku dok dengar lagu2 syawal je?? Aku salah dengar ke??

So Selamat menyambut ramadhan al mubarak... Bulan yang orang xperlukan suasana sejuk, selesa, nyaman dan damai untuk makan nasik tengahari... Renung2kan, selamat beramal dan selamat berkantoi sisa cili di celah gigi...

p/s = Neelofa ajak aku buka posa sama2.. Mesti korang xpercayakan.. Eleh jeles...

Rasanya baju raya taun ni aku nak kaler merah la..hmmmmm

Tuesday, July 26, 2011

Senyum... Tak Perlu Kata2


aku xpasti gambar ni da kena ngena ke x..kuku

Bertegur sapa 2 amalan mulia.. Senyum menyum pon satu sedekah.. Apatah lagi bila jumpa dengan kawan2 sendiri.. Tegur jangan xtegur... Nanti orang kata kita sombong sangap pulak... Xsusah, xpayah nak keluar duit, modal air liur dengan senyum biri2 saja kan...

Tapi macam mana pulak kalau..............................

Hari ni aku xkerja, cuti... Cuti best kan, boleh guling2 atas katil bawah katil tepi katil depan katil sepanjang hari... Tapi xkan asyik nak guling2 ja.. Cam dah xda tujuan hidup ja ke dah nak mampos... Jadi aku melilau dalam kampung, ambik angin segar sikit.. Asyik sedut tar ja, paru2 ni kalau rendam klorox pon belum tentu putih balik... err paru2 putih ke??..
Melilau guna motor petang2 memang best, sejuk2... Jadahnya melilau pukul 2petang sejuk...Gila ka pa..dem..dem... Dalam kampung kan, buat pa pakai helmet xnampak kampung la pakai helmet dalam kampung.. Ingat sini bandar ke.. Seluar pon pendek2 ja... Saja nak tanya bulu keting yang sengaja aku buat curl semalam... Mesti cute bila dihembus angin kan...
Sambil berjalan(moto bejalan guna roda dia yang memusing aku dok atas moto), selisih dengan membe la pulak... Member kan mesti la kena tegur, aku belum jadi artis lagi nak lupa diri pon... Dah nama member kan xkan nak tegur guna cara sekema plak, kena la ada anjakan paradikma sikit... Aku kasi kat dia senyuman yang paling iras2 dr Rozmey sekali, sampai bibir menendang2 telinga 2.. Mata aku kasi juling sikit, hidung kasi kembang lebiy sikit...

DEM!!

Beliau x memerasan kan diri ku ini... Menonong je berlalu tanpa kata... Aku cuba buat seperti biasa, tapi memandangkan beberapa orang mamat n minah yang ada kat kedai kopi dan busstand dok bergelak ketawa xda cover bila melihat diriku ini, Aku xpikir panjang aku u turn motor, tarik chok dan secara otomatik moto aku berubah menjadi optimus prime.. Terus aku suruh dia bunuh sekor2.. Baru puas hati aku...

Agghhhh.... Malu.. Malu...

Kacak kan Rozmey ni...muahx3x

Ben Ashaari : Jom Join Bloglist Blogger Baru

Klik                                                                                                                                                sana
kalu nak join


Meh kita berbloglist..

Perempuan Ni Gagah Sebenarnya

Perempuan.....

Dalam bahasa mudah pompuan.. Selalu di kaitkan dengan perkataan lemah, lembut, lembik, empuk, gebu, ah kejadah dah merapu... Hakikat yang sebenarnya perempuan ni xselemah yang disangka pon... perempuan, wanita atau gadis ni sebenarnya lebih kuat n gagah dari lelaki2 atau jantan2 dalam dunia ni.. Buktinya

1 ) Tiap2 bulan diorang kena lalui proses senggugut... Senggugut sakit kan??

2) Dalam seumur hidup akan merasai pengalaman mengeluarkan baby dari dalam perut..

3) Sentiasa bersedia ditikam bertalu2 setiap malam tanpa kematian...

Hebatkan.. Lu orang jantan2 sanggup??
Tahniah buat kaum perempuan, anda memang GAGAH!!!

p/s laki2 lembut jangan nak perasan....mohd asyraf ka baby-babi ke aku xrasa masuk senarai...


Amacam ada bran??

Monday, July 25, 2011

Siapa Kata Ex2 Tak Boleh Jadi Kawan2

Dah lama xupdate... Terasa dah xpopular cam Dr Rozmey dah... Semangat nak berblog makin pudar sekarang, mungkin sebab umur makin dia mamah usia.. Cam haram jadah je bunyi ayat 2.. Abaikan... Follower pon dah kurang sorang... Dulu ada 60juta sekarang tingal banyak 2 aja.. Malaz nak sebut, tengok la sendiri...

Post kali ni aku nak ajak ku orang berdiskusi sikit... Siapa kata "bekas2" xboleh kawan dengan "bekas2"... Siapa kata ya, korang tekan ctrl+f4 sekarang.. Kang baca lama2 kena migrain pulak...

Kapel yang bercinta bila putus ja terus jadi musuh... Watdeee la...Masa bercinta bukan main lagi.. Dunia ni lu orang yang punya sampai pasal KLCC pon boleh comolot.. Apsal xnak romen je kat situ lagi rare kan.. I leb U, U leb ME... I jump U jump la segala bagai.. Tapi bila dah putus geli geleman semua ada... Masa bercinta bau taik pon wangi.. Dah putus, belom sempat kentut ag dah muntah2 darah... Dah macam kena santau pulak contoh...

Maksudnya kat sini, kenapa mesti jadi macam 2.. Xsalahkan kalau berkawan... Dulu pernah kongsi segalanya masalah, duit, makanan, pensil, pen, kasut, benang, tisu tandas, rokok(rokok pon da kapel share ke?) macam2 lagi la... Bukan aku nak maksudkan bila dah putus kena share 2 semua lagi tapi xrasa cam haram ke bila terus jadi musuh cam, itu xkena, ini xkena, tengok muka rasa nak kembang idung ke rasa heaven je bila buat cam 2... Kena la jadi profesional... Bukan susah pon... Bukan suruh terjun bangunan ke buang bayi ke... suruh jadi kawan je... Tuhan mara tau kalau xbertegur sapa lebih 3 hari...

Tapi kalau yang memang sejak azali lagi asal break je musuh dan memang jenis xdapat nak ubah dah, bak kata pepatah hati hitam legam 2 xboleh buat apa2 la... Kalau jenis macam 2 jangan la pulak ngada2 nak cuba2 jadi kawan... Kang ada yang jahanam kang... Apa2 pon always think positif... kenangan yang xbes kita buang kenangan yang indah xsalah kita simpan ye dak??

Pesanan ikhlas member aku kepada aku, aku kena basuh xsalah aku basuh korang pulak kan.. Benda baek xelok simpan2 kena share... sharing is caring yaw... So 2 all my "EX", will u b my friend???
.
.
.
.
.
.
.
Hai la Neelo, bila la mu nak approve aku jadi balak mu..

Monday, July 4, 2011

My New Kepala



Amacam header baru den... berseni x?? kehkehkeh....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bila aku tengok gambar ni banyak2 kali baru aku pasan
seiras la ngan aku...kekeke
dah korang jangan banyak bunyik
bila lagi nak tolong kawan2 kan..kekeke