Friday, September 30, 2011

Cinta Orang Dulu-Dulu Dengan Orang Sekarang


1. ORANG DULU - Nak berjumpa setahun sekali pon susah, takut kena marah dengan ibu bapa dan xmanis  dipandang..

    ORANG SEKARANG - Kalau boleh nak jumpa setiap hari, nak kol setiap jam, nak mesej setiap minit...


2. ORANG DULU - Xmau bercinta lama2, takut jadi perkara yamg memalukan...

    ORANG SEKARANG - Lagi lama bercinta lagi best, dah kahwin susah banyak tanggungjawab..


3. ORANG DULU - Jatuh cinta pada pandangan pertama bertemu atau setelah kenal hati budi..

   ORANG SEKARANG - Jatuh cinta pada pandangan pertama di gambar pesbuk....


4. ORANG DULU - Suka bermain mata...

    ORANG SEKARANG - Semua benda nak main...


5. ORANG DULU - Kalau keluar dating, dua2 membonceng basikal, sama2 basah keti...

    ORANG SEKARANG - Nak yang ada bumbung, ada ekon, tinted gelap2...
Sooo Swwweeeett..

6. ORANG DULU - Yang lelaki bergaya dengan kemeja masuk dalam, rambut sisip tepi biar nampak kemas..

    ORANG SEKARANG - Makin serabai makin stailo...


7. ORANG DULU - Kalau pakwe nak berjumpa pakwe mesti akan meminta kebenaran dari ibu bapa si        makwe dahulu, ambil berkat..

    ORANG SEKARANG - Keluar ikut tingkap senyap2.. Bapak tau kompom kantoi...


8. ORANG DULU - Berhubung melalui tinta..

    ORANG SEKARANG  - Update ja status kat pesbuk..


9. ORANG DULU - Teruna : apakah bukti cintamu terhadaku Fatimah??
                               
           Dara : Kan kuserah seluruh jiwa dan ragaku kepada mu Arjuna..

    ORANG SEKARANG - Teruna : apakah bukti cintamu terhadaku Fetty??

           Dara : Kan kuserah seluruh jiwa dan daraku kepada Argent..


Tuesday, September 27, 2011

Gersang Ke Hapa??

Tengah aku jalan2 ushar blog orang lain.. Aku singgah kat blog NI...Dan aku jumpa benda ni... Dan dengan xmalunya aku nak share.. kahkahkah

Ni Nak cakap macam mana ni... Kang kata kurang pandai marah pulak... 

P/s - Kalau dah pondan 2 jangan la murtad lagi.. Murtad xmasuk syurga langsung tau...

Kredit untuk Sos Yang Pedas

Thursday, September 15, 2011

Dig Bebeh Dig!!

Suasana hari raya menyebabkan blog aku terabai, ketupat, lemang, kuih sarang semut, samprit yang dikisar halus  didalam perut ni menyebabkan otak aku kurang bercerdas untuk menaip2(menaip bukan guna jari ke, jadahnya guna otak..aggghh)...
.
.
.
Semalam sepatutnya aku masuk kerja pukul 9am untuk shif pagi.. Disebabkan orang yang berubat mak aku nak datang jadi terpaksa aku masuk kerja pada jam 12pm.. dikesempatan ni aku mintak korang sama2 doakan mak aku kembali sihat.. Tq...

Perjalanan menuju ke tempat kerja pada jam 12 tengahari bukan kerja main2.. Perlukan kekuatan mental yang cukup untuk meredah bahangnya matahari duniawi.. Cuaca yang terik cukup untuk mengeringkan tekak aku... Dengan alasan nak beli air dan lighter yang xsengaja ditinggalkan dirumah, aku berhenti di sebuah kedai runcit di tepi jalan... Honda EX5 ku parking kemas di hadapan kedai tanpa double stand.. Ais lemon tea fresh dari dalam botol jenama lipton aku capai beserta ligther jenama criket dengan moto Quality And Safety.. Cashier kedai runcit tersebut adalah seorang awek.. Ya seorang AWEK.. Bukan sengaja nak puji tapi memang cun, dengan hidung mancung, muka hindustan.. Dah nama hindustan kompom2 la putih kan..

Masa sememangnya mencemburui aku yang sebagai hero ni.. Kelewatan untuk ketempat kerja menyebabkan aku xsempat beramah mesra dengan beliau apatah lagi untuk bertukar akaun fesbuk... Aku capai Hondaku, ku undur pelan2 ada basikal2 yang cuba melambatkan aku... Sebagai bakal imam muda jadi aku mesti sabar...ye dak... Sebelum aku sempat memacu laju Hondaku, aku perasan awek tadi berdiri dihadapan kedai beliau...Berbekalkan wajah beliau yang cun, dengan gaya selambanya beliau menggunakan jari kelingking beliau menggali dan mengali lubang hidung beliau.. Suatu penerokaan...Ahhh Indah sungguh pemandangan tersebut... Dari peristiwa tersebut dapat aku simpulkan awek2 cun pon ada taik hidung dan awek2 cun pon korek taik hidung guna jari xguna katembite..ekkekekeke

Agak2 awak korek hidung guna jari x neelo??

Friday, September 9, 2011

Isu Semasa


Meh tengok klik la kt gambar..


Lepas ni giliran internet pulak...hikhikhik... Xsabarnya... Mesti best kan...kan..kan...kan..kan...kan...kan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.