Friday, June 24, 2011

Kala Tengah Malam

Balik keja aku terus bantai tidor.. Adegan perbualan kosong kat tempat keja td memang menyebabkan aku penat mengalahkan indon korek jalan..
Jangan kata mandi,stokin pun xsempat nak buka.. Sempat jugak anak sedara aku perli boleh je aku tidor dibuai kebusukan, bau dah macam indon..dem.. Bijak budak2 sekarang tentang bau-bauan walaupun,pakai deodorant rembat aku punya..
 Hai napa la boleh terjaga kan dah susah nak tdor.. Tapi memang kena terjaga pun,kang sapa nak mesej2 dengan Mrs.zb,xkn nak suh neelofa mesej2 dengan dia,kang kantoi pulak aku skandal dengan neelofa..kehkehkeh..

 Agh tidor la wei,sok keje pagi ni.. Mau tetido masa selinap ayam besok ni kang..

 P/s-terima kasih sebab baca..

Rembat SINI

Thursday, June 23, 2011

Keselamatan Jalan Raya

Keselamatan Jalan Raya (tajuk bapak boring)

Korang tau x kebanyakkan mangsa kemalangan jalan raya melibatkan penunggang motorsikal.. Xkesah la penunggang 2 sebuah mat rempit atau bukan tapi penunggang2 ni jugak la tetap kerap menjadi mangsa... Mencarut pa la yang aku tulis ni??ah sudah aku pun xpaham.. Xapa kita teruskan saja.. Sebagai penunggang motorsikal kita lah orang yang paling perlu berhati2, sebabnya kereta besar2 xperasan kita, diorang kan besar jadi diorang bodoh la sikit bab tengok benda2 halus cam kita si penunggang motorsikal ni... Bila berlaku kemalangan pulak secara otomatiknya kita kena label mat rempit.. Apa kejadah semuanya ni.. Kita bawak motor 20km/j pon orang langgar kita tetap mat rempit.. Haram jadah sungguh semuanya ni.. Dan haram jadah pa yang aku merepek cerita ni..
mat rempit rare

Yang sebenanya aku nak cerita, semalam aku pergi tengok cerita Green Lantern dengan kazen aku... cerita ni nak kata best, gempak gila babeng 2 xda la... Jauh sekali dari apa yang aku suspekkan.. Jalan cerita agak slow, lawan2 xda banyak, romen2 xda... Cuma ada la part comolot sikit yang xda sampai terbawa2 ke mimpi ngeri berair.. secara kesimpulannya boleh la tahan...
Masa dalam perjalanan balik dengan hati yang agak terkecewa, semangat untuk mengorat minah vietnam pon kian pudar.. Adalah lebih baik aku terus balik saja..
Masa tengah2 laju2 bawa moto tiba2 je datang seketul batu melayang hinggap terus ke dagu aku.. Korang tau x batu?? Batu kalau kena muka sakit tau.. sangat celaka sakitnya dalam bahasa inggeris... Nasib batu kecil kalau batu besar?? Boleh cedera parah tau x.. Mana datang batu ntah tengah2 highway... Penunggang motorsikal jugak yang kena, Mat rempit jugak ke kalau kena batu kat muka masa tengah bawa motor???

ni batu

Imagine la ni aku ngah bawa motor.. awek belakang 2 abaikan..
malas nak edit.. bayang2 sendiri la yek.. Kang aku letak pic maria ozawa korang bayang lain pulak...

Wednesday, June 22, 2011

Pagi Yang Busuk

Shif pagi ini memberi makna aku kena bangun pagi la... Sebenarnya best bila bangun pagi ni, masa kita kat dunia ni jadi lebih panjang sikit untuk tengok hal2 duniawi macam cerita2 pasal neelofa, kerja dan sebagainya... Tapi mata ni yang xnak nak membukakan dirinya, begitu jugak bantal n selimut yang dok tarik2 aku supaya jangan bangun.. Dem betul la kan mereka2 ni... Susah no aku bangun macam kerja pukul 6 je kan padahal 9... kehkeh salah mata aku bukan aku..

Bila dah bangun ngam2 je nak pukul 9 memang kalut la, mana ada sempat nak bersuriram2 atas katil 2 lagi cari nahas nama dia... Masuk bilik air gantung tuala, kumur malut, cpai berus gigi mata masih lagi sebelah saja yang mampu buka, sebelah lagi masih dibuai mimpi basah agaknya...2 pon 1/5 ja yang buka...

Aku capai ubat gigi brand colgate yang disahkan halal oleh jakim (tv yg cakap), memang xda masa la nak tengok betul2 ubat gigi 2 keluar tepat ke x kat berus gigi, g mampos la sama dia... Aku memulakan ayunan memberus dibahagian depan dahulu diikuti bahagian belakang... Tapi aku rasa memang xbes rasa colgate aku hari ni, xterasa harum kesegaran pudina 2.. Aku cuba amati betul2 bau dia termasuk juga rasanya, dah duduk dalam mulut kan rasa terus xsalah kan...

Akhirnya aku tau apa puncanya, xperlu aku berlari seratus meter, xperlu aku aku wat sit up, xperlu aku terjun dalam telaga untuk buat aku segar dipagi yang heaven 2... Bajingan punya cicak, xda tempat lain ke hang nak melabur, kenapa berus gigi aku... Akak aku punya berus gigi kan ada, berak sana la.. dem..dem... Wanngi gigi aku hari 2, putih melepak... Korang xnak try??

p/s - kenapa la hidup aku selalu diselubungi dengan taik??

Like Me PLEASEEEEE....

Post kat wall sendiri xda orang nak perasan...
Post kat wall orang lain pon orang ignore je..
Say hi kat IM pon xda orang nak buzz balik..
Hantar email kat fb orang lain xjugak ditekan2..
Create Event xda pon yang attending...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
So lepas ni pa lagi yang korang nak buat untuk suruh orang "LICK" pic korang????????

Permasalahan - best sangat ke masuk kontest like2 gambar ni??banyak juta ke hadiah dia??boley peymes ke bila menang??

Permasalahan lagi - Xrasa orang lain annoying ke bila tengok bukan main bekerja keras lagi korang...

P/s - Mintak kat kawan2 yang korang kenal udah ler...

Vote 4 me...come LICK my pic bebeh...oooyeeeahhh...
muka aku jadi cm ni lepas langgar meja tadi..kekeke

Monday, June 20, 2011

Entry Hari Daddy

Ramai orang  ucap Selamat Hari Bapa hari ni.. Kat bapak sendiri, kat bapak kawan2, kat bapak jiran2 dan kat kwan2 yang dh jadi bapak.. Aku bukan xnak ucap selamat kat bapak aku mahupon wat entry khas untuk beliau tapi tadi dia cakap kat aku
 
  "Xpayah la susah2 nak ucap r nak bagi hadiah segala bagai, cukup la hang selalu ingat kat abah dan banyak2     berdoa untuk abah"

Simple je kan.. Tapi maksud 2 yang penting... So untuk semua bapak2 kat luar aku boleh ucap je kat korang.. Selamat Hari Bapak.. Jadi la Bapak yang betul2 punyak "BAPAK" ok..

Gambar xda kena mengena..

Friday, June 17, 2011

Kenapa Kita Perlu Jadi Kaya


1. Peratusan untuk kita lambat mampos adalah tinggi sebab kita mampu menanggung segala kos perubatan..

2. Mampu mendapatkan makanan atau ubat-ubatan yang seratus peratus halal sebab benda2 halal sekarang sangat mahal..

3. Sentiasa di dampingi dengan rakan2, keluarga, orang yang xkenal atau sesiapa sahaja, xkesah la apa tujuan sebenar diorang..

4. Hari2 boleh makan salmon, kod, tuna, sirip ikan yu, tenggiling, rusa, tiram, gajah, burung kasawari, unta, kambing biri, apa2 lagi la janji yang mahal2..

5. Boleh on9 dimana2 sebab hp sentiasa canggih..

6. Bumbung rumah bocor, paip air pecah, television rosak, dinding belubang, itu bukan 1 masalah...

7. Nak pergi destinasi yang jauh cepat2 xda hal sebab kapal terbang banyak..

8. Keta rosak boleh beli baru..

9. Boleh guna ayat "Dont tell me how much, just give me the bill"...

10. Tiap2 tahun baju raya boleh tukar2..

11. Boleh mengorat Neelofa..

12. Boleh naik kapal dengan Paris Hilton..

13. Xpayah kena tag dengan gambar duit "log in fesbuk dapat duit" lagi

14. Xda masalah dengan PTPTN..

15. Boleh jadi macam Salleh Yaakob...

Yang lain nanti aku tambah la.. Kalau aku dah kaya.. kekekke..


Tuesday, June 14, 2011

Dilema Seorang Aku bergelar Suami

Sejak dua menjak ni, bini aku lain macam sikit dengan aku... Takut jugak akunak cerita tapi tu la kenyataannya... Aku berani ja nak bukak cerita ni dekat blog apa da hal dia bukan tau pon nak bukak2 blog ni... Buta IT la kata kan.. Padan la muka dia...

Fikiran aku pon jadi kurang tenang dengan sikap beliau yang bagi aku memang la amat melampau... Kalau takat tido asing2 ke, lari balik rumah mak dia ka, xnak makan ke, xnak shoping ke, xnak ehem2 ke aku xkesah sangat la.. Xda kesan pon dekat aku.. Tapi kali ni memang gila perangai dia.. Pada pengamatan aku memang jelas lagi nyata yang beliau cuba menghilangkan aku dari dunia ni dalam bahasa mudah dia nak BUNUH aku la.. Ada paham?? xpaham jugak korang tekan ctrl+f4 ja ok.. Nyusahkan aku nak expalain2 ni...

Betul aku xtipu, bukan sekali bukan 2x tapi dah berkali2 beliau cuba membiarkan aku dilanggar oleh kereta, lori, motor, beskal, pejalan kaki... Bila sampai ja dekat selekoh atau tempat lintas jalan beliau mesti buat2 pengsan atau tidor xsedar diri... Alhamdulillah la buat masa ni aku masih mampu menyelamatkan keadaan walau agak cuak bila nampak lori 8 tayar, bukan agak la memang cuak gila kot la... Kena lindih kalau bukan aku je tertanggal2 dia pon penyek jugak... Awat la dia xterpikir ke.. Atau dia cuba nak rancang mati bersama2 aku je.. Nak sehidup semati la kot... Apa pendapat korang.. Aku amat la memerlukan bantuan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hah ni la spesis bini aku, gamba beliau yang betul2 xboleh letak la, mahal 2... ekkeke
Sayang awak jangan la dok buat perangai mati2 lagi, bapak awak si Honda 2 dah buat anak baru dari
spesis awak, jadi jangan nak main2 lagi ye...
Err Mrs.ZB nak maen2 x??

p/s ekkekekekekekek

Bestnya Jadi Perempuan

1. Pompuan kalau jalan pegang2 sama2 pompuan xda sapa kesah, Laki kalau buat perangai jahanam macam 2 jugak memang kena ayat G.A.Y la...


2. Pompuan kalau suka shoping2 ni memang xda sapa nak kesah pon, laki kalau buat perangai jahanam macam 2 selalu kena ayat "gila brand la dia nih", "ala dia xda tangungan", etc

3. Pompuan kalau makeup/besiap lama2 itu memang lumrah,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 memang kena telan sumpah seranah la siap pakej kena tinggal lagi..


4. Pompuan kalau moody sebulan sekali ke seminggu ke semua orang paham,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 orang kata dia jenis banyak masalah, tau nak emo ja, xdapat game la semalam 2...

5. Pompuan kalau xlarat angkat barang, cepat letih itu memang xmendatangkan masalah,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 memang mintak penampo la jawab dia...

6. Pompuan kalau pakai seksi2, dedah sana sini terbeliak je mata yang memandang,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 memang boleh tengok orang muntah tepi jalan la...

cunnya neelofa..kekeke

7. Pompuan kalau berlagak sopan lembut itu memang perlu,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 mesti akan di tanya "Alahai nyah ni, nyah la kau dari sini"...

8. Pompuan kalau main laga2 pipi ada je respon, laki kalau buat perangai jahanam macam 2 belom sempat nak sentuh pipi dah kena sentuh penerajang..

9. Pompuan kalau bergosip, melayang2 tangan bercerita itu memang adat,  laki kalau buat perangai jahanam macam 2 memang buang tebiat bila orang tengok...

10. Pompuan kalau berpelukan kat tempat awam xda orang pon nak amik port, laki kalau buat perangai jahanam cam 2 kena sula bergilir2 la..

11. errrr... Apa lagi yek.. Ah entah la.. Malas dah nak pikir...

Sunday, June 12, 2011

Malang 2 Bau Taik

Cerita ni berlaku pada 5 ke 6 hari yang lepas... Sebab kesibukan dunia jadi xsempat la aku nak update...
Pukul 6 adalah waktu yang paling indah sebab waktu balik keja.. Tapi kalau aku keja pagi la, kalau keja petang jadahnya nak indah.. gila ka.. cukup ja masa, aku dah xnak pikir panjang, aku terus capai helmet tanpa mempedulikan perasaan member aku yang shif malam terkulai2 melihat aku melarikan moto sambil menerajang engko umtuk membolehkan motor aku hidup.. Sempat jugak aku jeling sambil bagi tumb up pada beliau menunjukkan "heaven" balik pukul 6...

Aku pon menderaskan lagi pusingan tayar motorku dengan harapan cepat sampai rumah, ntah apa yang ada kat rumah aku 2 pon aku xtau la sampai kalut sangat nak balik cepat2... nak kata ada bini, teruna lagi aku ni...
Tengah bes2 punya layan angin yang sepoi2 rasa macam dok terajang2 muka aku sampai herot helmet tiba2 PERKKKK(apsal bunyik cam haram je ni)... Cecair putih jernih melekat tepat dekat baju gua ler.. Asalnya tak perasan sebab jernih kan... Tapi bila pegang ada basah2... Sangkaan awalnya aku mengatakan hujan tapi jadahnya matahari punya terang boleh hujan pulak.. Oh mungkin hujan panas... Tapi ternyata dugaan dan tekaan aku meleset bila aku mencium baunya.. Dem hell punya bau... Ni mesti keja burung2 yang xda belajar ilmu hisab ni... Aku rasa ni mesti air kencing dia sebab jernih tapi bau tetap xseindah warnanya...

Memang burung 2 kalau aku jumpa aku semelih buat comfit la.. Xda tempat lain ka, kat jalan raya jugak dia nak buat keja... Tengah bes2 aku layan perasan makian aku ni tiba2 lagi PEREPIAKKKKK....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kali ni memang betul2 dia berak kat gua.. Memang kaler maler warna dia, xda jernih2 lagi dah.. Bau dia pun xpayah nak amik hidu otomatik terus chek in dalam hidung.. Ni la bak kata pepatah Sudah ddi kecing di taruk taik pulak.. Hai la nasib.. Xnak marah2 lagi kang dia cirit pulak kat aku.. Redha je la...

Alahai innocent nye muka hang.. Berak bau gampang gak.. 


p/s = burung tau kencing ke??

Saturday, June 11, 2011

BEN ASHAARI : JOM KENAL BLOG SAYA



Mula2 dah gambar jantan xbermakna gua gay k...keke.. Bro Ben, blogger mana yang xkenal, hampir semua blogger la yang kenal dia... Ni 1st time aku masuk segmen, xpenah2 lagi sebelum ni... Insyakallah dengan masuk segmen bro ben yang memang ben boom boom ni mungkin boley meningkatkan kebanjiran trafiq dalam blog aku dan di kenali di mata dunia... Matlamat mau tinggi, besa la angan2 kan..keke..


Blog aku ni baru lagi, entri pon ada dalam 60 lebih ja... umur blog aku pon xsampai setahun lagi... Konsep yang cuba aku buat dalam blog aku ni macam nama blog aku jugak.. Nasik Lemak Ikan Bilis... Macam2 resepi yang kita boleh dapat untuk buat nasik lemak dengan sambal bilis ni kan.. Macam cara2.. Macam 2 jugak blog aku yang aku cuba masukkan pelbagai cerita dari info berguna sampai la info jahanam... Jadi sudi2 la menjengah dan menfollow...


Siapa yang nak join lagi ikut perkataan kat bawah ni.. :


1. Letak HEADER BEN ASHAARI BLOG...
2. Tajuk : BEN ASHAARI : JOM KENAL BLOG SAYA
3. Tulis apa sahaja mengenai blog hampa... tiada had..  khas buat mereka yang akan masuk ke blog hampa.. Mintak senaraikan ke dalam blog list ke...
4. dh siap?? tinggalkan url blog korang beserta kata2 pemikat utk mereka masuk ke blog hampa semua..


Klik SINI kalau nak masuk campur



Thursday, June 9, 2011

Malaysia Dulu, Kini Dan Selamanya









yang ni jumlah yang masuk cara halal sahaja...


BERITA SEKARANG

Bangladesh VS Vietnam


BERITA AKAN DATANG

1 Malaysia VS 1 Warga Asing


P/S Melaysia ni kecik saja, yang ni saja yang kita ada.. Sama2 la kita jaga.. Ambil orang luar kerja kat sini ramai2 buat apa.. Depa kaya anak bangsa nganga.. X gitu...

P/S Lagi - 1 gambar dari kat atas gua rembat kat blog blogger indonesia yang dibuat khas untuk MALINGSIA... Malingsia 2 jadah pa?? Puas aku 360 kan globe xjumpa2 gak... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hampir gua letak pic ni tadi..nasib perasan...kekekke..guwau3...

Thursday, June 2, 2011

Cerita Hot Masa Kini

2 info yang amat menarik minat para pembaca blogger masa kini yang akan mengakibatkan ke'jem'an trafik blog si pencerita... 

Yang pertama :

Cerita Pasal Pecah Dara Yang Bermaruah

Dan yang ke dua :

Cerita Pasal anak raja ceraikan bini dia yang baru menikah
Hah cerita ni la peymes sekarang.. korang kalau nak isi masa lapang dengan membaca cerita2 terkini taip ja benda2 nanti keluar la.. Pas 2 baca pelan2 bagi puas ok...
Aku?? Aku pulak nak.........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Bukan mak aku saja cakap, bukan orang saja cakap tapi semua umat islam cakap... Bulan Rejab bulan Allah.. Banyakkan berdoa pada bulan rejab Insyakallah di makbulkan... Xsalah pon Mohon kat tuhan kita tapi salah kalau kita xmohon kat dia... 

Jadi korang nak pilih yang mana.. Yang pertama punya cerita. yang kedua punya cerita atau yang last punya cerita...

P/s renung2kan dan selamat beramal uttuk AKU dan SEMUA...

Wednesday, June 1, 2011

Bro Saleh Please Take Me As Your Apprentice


ku ku memang otai....

Samihah @ Emy



Cun 2..


Anda terer...


TUNJUK AJAR KU SIFU!!!!!!!!!!!

p/s tima kaseh ye google sudi bagi gua pinjam gamba sekeping dua...