Monday, May 23, 2011

Apit...........


Korang mesti ramai yang kenal mamat kat atas ni kan... Dem gua hari ni baru kenal... kenal pon xda la sampai aku tau nama bapak dia, nama penuh dalam ic pon xtau.. Yang aku tau dia penyanyi kat dalam Youtube ni ja la... Sebab korang memang dah kenal jadi aku bukan la nak cerita pasal dia, bukan laku pon kalau aku cerita kan tapi kot celah mana pon mesti ada jugak yang xtau... kekkee

Sejak2 ni aku banyak wat reseach pasal dia untuk tesis aku dalam penilisan blog ni... Time nak buat assigment xda pulak gatai2 nak buat reseach aku ni macam haram... Tapi apsal dia xnak masuk AF 9 yang sekarang ni yek.. Ni dok biar lembu2 je dok nyanyi... kalau dia masuk kira ada la jugak yang boleh jadi artis dari AF9 ni kan..keke.. hah kutuk kutuk... Dari apa yang aku nampak... Komen2 yang ada dekat kebanyakkan video dia adalah berkenaan lukisan di tangan beliau dalam kata mudah tatu la...

Yang ni yang contoh..Yang lain banyak lagi tapi xrasa rajin lak nak masukkan...cari la sendiri yer
klik gambar untuk gambar lebih baik..
Ada yang mara, ada yang kutuk, ada yang nasihat, ada yang sokong, ada macam2 ada... Dari apa yang aku tau pulak, dia ni sebenarnya cina.. Tapi dah masuk islam... Betul ke?? Xnak main teka2 la... Bukan ada teka silang kata pon... Ada jugak kata dia ni Singaporian... Entah la, dia bukan kawan aku, macam aku cakap baru hari ni aku kenal dia, dia pulak mati2 memang xkenal aku.. Dem.. Tapi aku xda pulak jumpa yg komen kaler kat rambut dia?? Oh lupa zaman sekarang kan rambut memang dah macam2 kaler, macam na la boleh aku xperasan.. lambat betul.. Ok la geng, xnak beleter panjang, aku link kat sikit video2 dia... Apa2 pon, haram tetap haram, halal tetap halal... Tapi Islam 2 mudah dan Indah... Renung2kan selamat beramal...






P/S Mati2 aku ingat luahan hati memang lagu kristal, dem punya kristal..cis2...

Thursday, May 19, 2011

Malam Jumaat Punya Cerita

Malam jumaat mai lagi.. 2 makna dia malam untuk kita beromen... Hoi 2 untuk orang yang dah selamat bayar n terima mas kawin saja yang belom lagi n yang baru nak mumayyiz 2 meh kita baca cerita hantu... Hari 2 ramai no komplen cerita aku xseram... Ala syamsul pon buat cerita seram xberapa seram rilek ja korang p pawagam... Kang aku ambik Maria Ozawa jadi model cerita aku kang nak??


Ok cerita ni pon masih cerita dari dalam kampung aku jugak tapi dah lama la, time aku kecik2 dulu... Syamsul pon masa 2 dok main kat taman mainan lagi... Dulu kampung aku memang peymes la cerita2 hantu ni... Kira kena2 rasuk ni macam cerita gosip artis la... Tapi kali ni aku xnak la cerita pasal rasuk2 ni... kat tv pon dh banyak cerita... Aku nak cerita pasal sembunyi2 pulak.. cam xseram ja... cerita pasal orang disembunyikan oleh hantu... Hah ok sikit bunyi dia... Selalu dalam kes kena sembunyi ni, bunian la yang selalu kena tuduh... Tapi hantu lain pon boleh jugak sorok2 anak orang ni, tapi bunian la lagi peymes sebab diorang orang lama..


Cerita ni bermula masa aku dengan geng2 kampung aku ada la dalam 100orang tengah best2 main Aci Ligan Nyorok... Dalam bahasa ringkas main sembunyi2... Sebab Stim sangat main, kitorang terlajak main sampai maghrib.. Masa 2 sapa yang jadi tukang cari aku dah xingat... Tapi dia dah dapat cari semua budak tapi tinggal lagi sorang ja yang xdapat2... Member aku yang sorang ni Lan nama dia memang gila sikit, cukup payah nak kantoikan dia, macam pelesit kalau dia lari... Sebab dah bosan sangat mencari, kitorang sepakat nak balik ja, mak masing2 pon dah stanby depan pintu bersama rotan masing2... Pergh balik ni mesti barai belakang gua... Lepas maghrib kampung aku kecoh sebab mak dia kata Lan xbalik2 lagi... Aku ingat Lan takut nak balik pasal mak dia memang johan bab bantai2 budak ni... Tapi ternyata sekali dugaan aku meleset dia memang hilang... Puas 1 kampung mencari... Kami yang main sekali ni kena join jadi saksi tempat2 yang kami main petang tadi.. Puas mencari dalam semak, atas pokok, celah jamban, bawah tikar tetap jugak xjumpa... Cara terakhir yang diambil, sorang brother kampung aku azan kuat2... Alhamdulillah lepas saja azan, cari kejap ja terus jumpa dalam semak dan kat semak 2 boleh kata dah dekat 10 kali orang pergi tengok sebelum ni...

Masa 2 keadaan dia memang mengerikan, xsanggup rasanya nak cerita tapi xpa aku cerita jugak... Keadaan dia masa 2 memang xbermaya, keliling dia banyak ulat2 dengan cacing yang pelbagai jenis... Mata dia terbeliak sambil tengok orang sekeliling dia... Masa nak angkat dia memang berat macam angkat motor ja rasanya... lepas hantar dia kat rumah, ada ustaz bagi dia minum 1 air, lepas 2 macam2 keluar masa dia muntah... Banyak pulak 2 dah macam beg plastk sampah yang hitam 2 pecah...


Jadi aku nak pesan kat korang jangan la suka sangat merayau2 time maghrib2 k... Balik rumah sebelum azan... Benda ni semua ada cuma kita ja yang xnampak...

P/S ok gua ngaku start bab muntah2, cacing2 2 gua tambah je...Besa la kan xtambah xmelayu la gua kan..ekkeke.. Enjoy jangan mara2... Esok kita g sekodeng pontianak mandi ok...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lu orang kalau nampak hantu ni kasi pukul terus jangan kasi muka..

Saya Sayang Roomate Saya Macam Saya Sayang Boxer Spongebob Saya

Korang pernah tinggal dengan roomate? Roomate ok bukan teman gay... Xkesah la time belajar ke time dah kerja ke.. Mesti kebanyakkannya penah kan.. Selalunya roomate kita ni la yang paling kita rapat... Duduk sebilik kan, tapi ada jugak yang xrapat tapi 2 aku xnak peduli la... Tapi ada sekian2 babak yang boleh kita rasa nak cabul ja roomate kita 2... Jom kito bako!!!

Gambo xda kaitan...

1. Roomate korang rembat rokok batang korang yang sememangnya tinggal sebatang ja... Tambah2 pulak brand Dunhill, duit PT pulak dah habis...

2. Roomate yang kaki pinjam barang xreti pulang, siap letak nama dia lagi kat barang 2...

3. Makan megi sorang2, bila mintak sebungkus dia kata habis sedangkan dalam almari ada 8 dozen lagi stok...

4. Suka tengok Maria Ozawa time korang exam..

5. Malas sapu bilik tapi rajin nyemak bilik...

6. Suka calit taik hidung dekat korang..

7. Suka rembat ubat gigi korang termasuk berus gigi sekali..

8. Tidor berdengkur.. Xkira siang ka malam asalkan mata dia pejam ja mesti keluar bunyi...

9. Gantung spender dekat katil korang, boxer boley terima lagi...

10. Roomate korang gay..

11. Suka 'pancut' bersepah...

Ini lebih pada laki la, xkan aku nak cerita pasal perempuan, belom ada pengalaman tinggal dengan pompuan lagi...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SAYA SAYANG TEMAN SEBILIK SAYA CELAKA SANGAT2..

Wednesday, May 18, 2011

Menyampah Tapi Suka

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia... Aku ni kadang2 bagi salam, kadang2 x.. Ala time aku xbagi 2 kira aku bagi dalam hati ja.. So korang paham2 sendiri la yek... Entry kali ni bukan la aku nak cerita pasal bagi salam ke x... Apa yang aku nak cerita adalah sikap orang melayu sendiri... Bagi aku, dapat aku rumuskan dekat sini orang melayu lebih cenderung pada sesuatu yang negatif, buruk dan sebagainya... Contoh mudah kat sini adalah kentut... Korang perasaan x, kalau korang terbau busuk kentut sekali, korang akan sedut bau 2 sekali lagi sebelum korang tutup hidung dan memaki atau menuduh orang yang menghasilkan kentut tersebut...


Itu salah satu contoh ringkas la... Contoh yang xringkas pulak aku ambik pasal si Amir Maharaja Lawak... Memang orang yang maki dia lagi banyak pada orang puji walaupon dia boleh dikatakan public figure... Aku yakin sangat kalau masa si amir ni beraksi dalam gelanggang maharaja lawak comfirm rating orang tengok maharaja lawak masa 2 akan jatuh menjunam tergolek2... Tapi bila tengok kat youtube belambak pulak yang tengok... Kebanyakkannya atas satu tujuan, meng 'gampang'kan si Amir ni... Aku bukan la nak menyokong si Amir ni, tapi kesian tengok dia kena kaw2 punya...

Walau Amir buat lawak dia sendiri ja paham tapi bila tengok orang komen sampai begadoh2 2 memang bikin bahan... Bukan Amir ja jozan, sepah, nabil , jambu dengan lain2 pon sama, ada kipas susah mati dia yang tersendiri... Jadi peminat2 ni berlawan2 la kata yang 2 xbest, yang ni best, yang 2 bodo, yang ni pandai, yang 2 lucah, yang ni genius macam2 lagi... Pasal ni pon korang nak gadoh, sekarang sebenarnya sapa yang bodoh ni... Nak kritik, kritik aja la setiap orang lain cita rasa dia... Bukan semua orang suka berak guna jamban duduk kan... Sampai nak terbawak2 sampai gadoh2, yang sakit hati korang jugak... Lagi senang kalau xminat xpayah tengok.. Ringkas, mudah, padat... Dah tau benda 2 xbes buat apa nak cari, cuba abaikan je xboleh??Kritikan korang 2 xdanya diorang nak bukak baca, banyak lagi benda lagho yang lain diorang nak buat...

Hah ni lagi satu... Xpayah nak kenalkan kompom ramai yang kenal... Buat masa sekarang xpenah la aku tengok orang cerita yang baek2 pasal diorang ni... Kat sini aku nak cakap sikit la, macam aku cakap tadi xsalah mengkritik tapi kita semua orang melayu kan, aku rasa xsalah kalau kita kritik cara baek2... Aku pesan ni bukan untuk korang saja, untuk aku jugak.. Dah aku kena sekolah dengan member aku pasal kritik2 ni so aku sekolah kan korang pulak... Yang baek2 2 kita kena la konssi..kan2... Ada 1 lagi group pompuan, tapi xnak la aku komen2 diorang pasal diorang 2 kan awek, sweet2 pulak 2.. grrrr...
Ok pada group ni pulak, apa sebab korang tangkap gambar cam ni woi... Sembelit aku bila 1st time tengok... Harapan kami sebagai rakyat malaysia, supaya lepas ni penampilan korang makin tertutup sikit... Kat jepun sana pon xdanya nak tayang2 tetek ni... Bukan Miyabi pon.. kekkeke.. Xnak la aku nasihat korang panjang2 kang keluar ayat jahanam lagi pulak...

Nak tunjuk2 tetek pon tunggu la badan cam ni dulu..kan2...



P/S Awat group gula-gula xnak tangkap gambar macam group 24 ni yek???

Tuesday, May 17, 2011

Kartun Dulu2 Yang Best

Zaman sekarang, rancangan kartun memang dah macam2 jenis keluar kat TV... Dari kartun luar negara sampai la anak tempatan sendiri yang cipta... Aku walau muka legend sekali pon aku tetap minat tengok kartun... Menceriakan hari ja bila tengok kartun2 ni... Tapi aku bukan nak cerita pasal kartun2 sekarang ni tapi aku nak ajak korang imbau balik kartun zaman korang masih kanak2 dulu... Bagi pembaca yang sekarang masih kanak2 pula kira zaman abang2 dia punya kartun la bukan zaman dia pasal dia masih benih lagi kan...

Kalau nak diceritakan memang banyak kartun yang aku minat masa kecik2 dulu tapi aku cuma nak cerita 1 ja... kartun orang malaysia jugak yang buat la xkan nak cerita pasal bangsa lain pulak kan... Ok dalam banyak2 kartun yang penah keluar kat Tv masa aku kecik2 dulu dan terpilih sebagai kartun terbaik aku ialah..jeng...jeng..jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

USOP SONTORIAN... Walau aku bukan orang johor aku tetap nk minat jugak cerita ni... Cerita ni telah dibintangi dengan berjayanya oleh Usop, Abu, Dol, Singh, Vellu, Ah Kim dan xlupa Selebet si ayam... Bagi aku cerita ni memang terbaik... Walau grafik dia memang hancur kalau nak dibandingkan dengan Kampung Boy atau Upin Dan Ipin tapi jalan cerita dia bagi setiap episod memang buat hati tertambat la... Jalan cerita dia memang comfirm akan diselitkan dengan nilai2 murni punya, memang sesuai sangat untuk tontonan kanak2 cam aku dulu2... Tapi 2 la nama pon kanak2, pergi jahanam sama nilai2 murni 2 yang aku tau ni kartun..kehkehkeh.. Dah besar baru perasan.. Kartun ni juga dari awal2 lagi dah diterapkan semangat 1 Malaysia tau...Aku rasa dulu Najib pon mesti tumpang layan cerita ni punya... 

Tapi setiap orang da pilihan masing2 kan, xsemua yang akan minat benda yang sama.. Sekarang rambut pon dah xsama hitam, ni kan pulak hati... Aku sertakan sekali link2 kartun ni sikit.. Korang minat korang klik la...
Selamat mengimbau.....................

Berkhatan

Selebet

Temberang


Sunday, May 8, 2011

Mak, Hari Ini Hari Mak




Selamat hari ibu aku nak ucapkan pada semua warga ibu, mak, mama, mum, umi dan sewaktu dengannya… Pada semua yang masih ada mak 2 harap2 jangan la lupakan semua jasa mak2 korang, ingat syurga bawah tapak kaki mereka… Sempena hari ibu ni aku nak ucapkan dekat satu2nya mak yang aku ada dalam dunia ni… Walau aku tau, jangan kata nak buka internet nak sebut laptop pun mak aku xberapa nak betul tapi aku nak jugak ucap…

Mak,

Terima kasih sangat2 sebab sudi lahirkan adik kat dunia ni,
Terima kasih sebab besarkan adik dari tapak kaki besar dua jari sampai la kaki saiz 9 sekarang,
Terima kasih sebab bagi adik mandi waktu adik busuk
Terima kasih sebab tolong sikat rambut adik dulu, walau sikat belah tepi tak macam fesyen sekarang yang cacak2
Terima kasih sebab sudi masak tiap2 hari kecuali masa mak kerja shif pagi
Terima kasih sebab sapukan air asam jawa kat ubun2 adik waktu adik demam
Terima kasih sebab bawa adik pergi jalan2 ke Kelantan 2x walau adik hilangkan topi yang baru 1jam mak beli
Terima kasih sebab walau mak x teman adik keluar main tapi mak tetap bagi kebenaran adik keluar main
Terima kasih sebab walau mak xda spm tapi mak nak sangat adik jadi orang yang berpelajaran
Terima kasih sebab rotan adik kuat2, marah adik ganas2
Terima kasih sebab belikan motor ex5 PDN 4139 untuk adik
Terima kasih sebab urut adik tiap kali adik jatuh xkira la pokok ke, motor ke, basikal ke, kereta ke
Terima kasih untuk segalanya mak…..
Mak,
Walau adik xmampu nak bayar balik segala kos yang mak keluarkan untuk besarkan adik, walau adik xmampu nak ganti air mata mak yang mengalir sebab kenakalan adik, walau adik xmampu nak dukung mak balik selama Sembilan bulan 10 hari, walau adik xmampu nak bayar kesakitan waktu mak lahirkan adik tapi mak adik janji selagi adik berkudrat, selagi adik mampu berjalan, selagi adik mampu bernafas, selagi jantung adik berdegup, selagi mata adik terbuka adik akan jaga mak sepanjang hayat adik… Itu janji adik…

Happy Mother Day Mak… Engkaulah Ratu Ku…


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tunjukkan kebodohan, kebengapan, kejahilan, kejalangan, kemangkaqan, kebangangan
korang dengan hantar mak korang kat tempat2 macam ni...

Thursday, May 5, 2011

My 100's Follower............


Pertama sekali aku nak ucapkan bebanyak terima kasih yang sangat2 banyak yang sangat kepada yang sudi follow blog aku untuk jadi Follower yang ke 100.. Mintak 1 dapat 5... kehkeh... Xpala aku anggap yang 5follower 2 tetap yang ke 100... Xlupa juga pada follower aku yang lain yang dah follow aku dari awal xkira la follow pasal bekenan kat entry aku ke, follow pasal balas aku follow dia ke xkesah la aku nak juga berterima kasih... Bagi aku kalau xda yang pertama xkan ada yang kedua termasuk la yang ke 100...

So kat sini sebagai tanda terima kasih aku kat 5 orang follower aku yang ke 100 2 aku nak list kan blog diorang kat bawah ni... So pada korang boleh2 la p ushar 2 barang sedas dua kat blog diorang.. Tapi aku nak mintak maaf dekat follower yang betul2 no 100, xdapat nak list dia pasal aku xdapat bukak blog dia, dia pon xtinggalkan link...

aku baru baca 1 entry dia, bagi aku best penulisan dia..
orang dia pon cute..kekekek..

Blogger orang nogori kot..den pon xberani jamin.. 
cer tengok sendiri..

Yang ni aku rasa orang terengganu.. Cerita dia pon bes gak..
g tengok kalau x caya..

4. En Myung Dye
Yang ni memang set2 yang suka bermain dengan gambar..
cantek2 beb.. Cer terjah..

5. Cik MTT Eyra
Xnak komen panjang2 baek korang pergi terjah sendiri...CEPAT!!!!

 Yang ni pulak untuk yang kemudian... Sebagai tambahan...


Terima kasih banyak2 kat korang k... Hah tunggu pa lagi.. P la serbu cepat....


99 Follower!!!


Sekarang follower aku dah 99orang... Lagi sorang cukup 100.. Sapa yang sudi nak amik no 100 kat blog aku ni... Cepat talian masih dibuka...harap maklum....

Wednesday, May 4, 2011

Kisah Aku Dan Gym Bukan Aku Dan Gay


Hari 2 aku dengan kawan aku Fird(nama glemer) dengan semangat bekobar2 dan penuh keterujaan telah pergi ke gym dekat Stadium... Fird dengan alasan nak mengempiskan tayar lebihan yang xpenah berfungsi yang kadang kala kelihatan sarat membawa baby yang mana baby 2 xpenah langsung nak keluar(harap dia xbaca...kekeke)... Aku pula dengan impian 16pax di perut serta lengan yang besar sedikit dari sekarang yang ibarat handle beskal..

Sebelum nak masuk kena bayar Rm 2.0o.. Ooo ingat harta kerajaan free ja, xjugak yek, xkesah la semangat tetap bekobar2... Jejak kaki ja dalam gym badan dah terasa tegap, hah baru jejak belum start lagi, kalau dah start nanti malaz nak cakap kang kata takbur pulak... Tapi bila tengok mamat yang jaga gym 2 ya Allah badan dia, ni badan bikin ka semulajadi ni...  Mamat 2 kalau tiba2 datang ajak aku gadoh sebelom dia ajak aku dah blah, lengan dia ja dah besar pada paha aku, nak tunggu lagi... tapi xpa tunggu la sikit hari lagi...

Aku mulakan dengan senaman ringan dulu.. Si Fird pulak main pusing2 apa kejadah entah aku xtau.. Dia kata boleh kurus cepat macam 2... Lantak la kat dia... Lepas 2 aku mulakan dengan basikal, basikal 2 pon dah jahanam. harap boleh kayuh ja, meter ke nak tukar gear ke, tekan cluch semua dah barai di kerjakan abang2 pembina badan agaknya... Rakus... Lepas ja buat sit up 10kali 1000kali, malas dah aku nak melayan senaman jenis anak2 ni, x kena dengan ciri keganasan yang ada dalam diri yang dah lama diterap sejak dinyonyotkan lagi.. Jadi aku terus pegi cari dumb bell (nasib ada orang bagitau nama saintifik dia).. Main dumb bell ikut suka hati aku ja.. MaCam orang dalam drama selalu buat kalau scene dalam gym...


Masa aku try main alat yang kat atas 2, biasa la kan hero mana layan ringan2 jadi sebagai hero yang awesome jadi aku set bagi yang berat2... Tarikan pertama berjalan lancar, jelas kecoolan kat riak wajah aku..  Tarikan kedua, ketiga dan seterusnya pon kelihatan bergaya.. Sampai ja tarikan ke lapan tangan dah mula rasa sengal2 tambah lenguh2... Sampai ja sepuluh terus xlarat, disebabkan benda 2 agak tinggi jadi dengan aku sekali dia tarik keatas.. Dem nasib xda orang nampak (aku rasala)... Alatan2 lain pon semua mengalami nasib yang sama, asal aku angkat ja semua sampai sepuluh saja2 ja bagi berat xnak bagi aku buat lebih2 la 2...

Kami berangkat balik pukul 10.30 kalau xsalah aku, tangan dan kaki semua dah lembut.. Masuk tadi bukan main mendada lagi, bila keluar dah melengkung pulak... Tapi xpa 2 baru hari pertama kita tengok pulak hari kedua, ketiga, keempat dan seterusnya yang aku belum pasti bila agaknya... Sampai ja rumah aku bantai nasik 3 pinggan... Pergi gym buatkan aku makin hebat dalam bidang makan nasik... Kehkehkeh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
amacam ada bran??
kekekekek

p/s balik ja pada gym ada 8pack, bangun pagi semua dah kecut.. Chilakak..