Wednesday, May 18, 2011

Menyampah Tapi Suka

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia... Aku ni kadang2 bagi salam, kadang2 x.. Ala time aku xbagi 2 kira aku bagi dalam hati ja.. So korang paham2 sendiri la yek... Entry kali ni bukan la aku nak cerita pasal bagi salam ke x... Apa yang aku nak cerita adalah sikap orang melayu sendiri... Bagi aku, dapat aku rumuskan dekat sini orang melayu lebih cenderung pada sesuatu yang negatif, buruk dan sebagainya... Contoh mudah kat sini adalah kentut... Korang perasaan x, kalau korang terbau busuk kentut sekali, korang akan sedut bau 2 sekali lagi sebelum korang tutup hidung dan memaki atau menuduh orang yang menghasilkan kentut tersebut...


Itu salah satu contoh ringkas la... Contoh yang xringkas pulak aku ambik pasal si Amir Maharaja Lawak... Memang orang yang maki dia lagi banyak pada orang puji walaupon dia boleh dikatakan public figure... Aku yakin sangat kalau masa si amir ni beraksi dalam gelanggang maharaja lawak comfirm rating orang tengok maharaja lawak masa 2 akan jatuh menjunam tergolek2... Tapi bila tengok kat youtube belambak pulak yang tengok... Kebanyakkannya atas satu tujuan, meng 'gampang'kan si Amir ni... Aku bukan la nak menyokong si Amir ni, tapi kesian tengok dia kena kaw2 punya...

Walau Amir buat lawak dia sendiri ja paham tapi bila tengok orang komen sampai begadoh2 2 memang bikin bahan... Bukan Amir ja jozan, sepah, nabil , jambu dengan lain2 pon sama, ada kipas susah mati dia yang tersendiri... Jadi peminat2 ni berlawan2 la kata yang 2 xbest, yang ni best, yang 2 bodo, yang ni pandai, yang 2 lucah, yang ni genius macam2 lagi... Pasal ni pon korang nak gadoh, sekarang sebenarnya sapa yang bodoh ni... Nak kritik, kritik aja la setiap orang lain cita rasa dia... Bukan semua orang suka berak guna jamban duduk kan... Sampai nak terbawak2 sampai gadoh2, yang sakit hati korang jugak... Lagi senang kalau xminat xpayah tengok.. Ringkas, mudah, padat... Dah tau benda 2 xbes buat apa nak cari, cuba abaikan je xboleh??Kritikan korang 2 xdanya diorang nak bukak baca, banyak lagi benda lagho yang lain diorang nak buat...

Hah ni lagi satu... Xpayah nak kenalkan kompom ramai yang kenal... Buat masa sekarang xpenah la aku tengok orang cerita yang baek2 pasal diorang ni... Kat sini aku nak cakap sikit la, macam aku cakap tadi xsalah mengkritik tapi kita semua orang melayu kan, aku rasa xsalah kalau kita kritik cara baek2... Aku pesan ni bukan untuk korang saja, untuk aku jugak.. Dah aku kena sekolah dengan member aku pasal kritik2 ni so aku sekolah kan korang pulak... Yang baek2 2 kita kena la konssi..kan2... Ada 1 lagi group pompuan, tapi xnak la aku komen2 diorang pasal diorang 2 kan awek, sweet2 pulak 2.. grrrr...
Ok pada group ni pulak, apa sebab korang tangkap gambar cam ni woi... Sembelit aku bila 1st time tengok... Harapan kami sebagai rakyat malaysia, supaya lepas ni penampilan korang makin tertutup sikit... Kat jepun sana pon xdanya nak tayang2 tetek ni... Bukan Miyabi pon.. kekkeke.. Xnak la aku nasihat korang panjang2 kang keluar ayat jahanam lagi pulak...

Nak tunjuk2 tetek pon tunggu la badan cam ni dulu..kan2...



P/S Awat group gula-gula xnak tangkap gambar macam group 24 ni yek???

1 comment:

  1. wakakakakakakak..
    amir mmg xbleh blah dow...
    mmg xlayak masuk maharaja lawak ..
    adoyai .. !!
    owg bodoh ja undi dia ..tettttttttt...
    suka memperbodohkan diri sendiri ..
    nasib baik dh keluaq ..tq nabil kerana vote amir keluaq..wakakakaka
    jangan marah hanya bg pendapat ..
    Vote sepah & jambu k :)

    ReplyDelete