Tuesday, July 26, 2011

Senyum... Tak Perlu Kata2


aku xpasti gambar ni da kena ngena ke x..kuku

Bertegur sapa 2 amalan mulia.. Senyum menyum pon satu sedekah.. Apatah lagi bila jumpa dengan kawan2 sendiri.. Tegur jangan xtegur... Nanti orang kata kita sombong sangap pulak... Xsusah, xpayah nak keluar duit, modal air liur dengan senyum biri2 saja kan...

Tapi macam mana pulak kalau..............................

Hari ni aku xkerja, cuti... Cuti best kan, boleh guling2 atas katil bawah katil tepi katil depan katil sepanjang hari... Tapi xkan asyik nak guling2 ja.. Cam dah xda tujuan hidup ja ke dah nak mampos... Jadi aku melilau dalam kampung, ambik angin segar sikit.. Asyik sedut tar ja, paru2 ni kalau rendam klorox pon belum tentu putih balik... err paru2 putih ke??..
Melilau guna motor petang2 memang best, sejuk2... Jadahnya melilau pukul 2petang sejuk...Gila ka pa..dem..dem... Dalam kampung kan, buat pa pakai helmet xnampak kampung la pakai helmet dalam kampung.. Ingat sini bandar ke.. Seluar pon pendek2 ja... Saja nak tanya bulu keting yang sengaja aku buat curl semalam... Mesti cute bila dihembus angin kan...
Sambil berjalan(moto bejalan guna roda dia yang memusing aku dok atas moto), selisih dengan membe la pulak... Member kan mesti la kena tegur, aku belum jadi artis lagi nak lupa diri pon... Dah nama member kan xkan nak tegur guna cara sekema plak, kena la ada anjakan paradikma sikit... Aku kasi kat dia senyuman yang paling iras2 dr Rozmey sekali, sampai bibir menendang2 telinga 2.. Mata aku kasi juling sikit, hidung kasi kembang lebiy sikit...

DEM!!

Beliau x memerasan kan diri ku ini... Menonong je berlalu tanpa kata... Aku cuba buat seperti biasa, tapi memandangkan beberapa orang mamat n minah yang ada kat kedai kopi dan busstand dok bergelak ketawa xda cover bila melihat diriku ini, Aku xpikir panjang aku u turn motor, tarik chok dan secara otomatik moto aku berubah menjadi optimus prime.. Terus aku suruh dia bunuh sekor2.. Baru puas hati aku...

Agghhhh.... Malu.. Malu...

Kacak kan Rozmey ni...muahx3x

6 comments:

  1. ayo.. tak tahan tengok muka dr rozmey.. haha lawak..

    done u now in my bloglist hehe

    ReplyDelete
  2. laaaa... cmtu plak jadiknya... ceh rupanya member yg dah jadik artis lupa diri... hahahaha~~~~

    ReplyDelete
  3. blog ni dah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages :)

    ReplyDelete
  4. pulak!
    ekekeeee ... kesian die! sabar, sabar! dugaan tuh!
    :)

    ReplyDelete