Sunday, April 17, 2011

Lukisan Rasulullah s.a.w

Entry kali ni adalah entry yg berguna.. Berlainan dengan entry2 yang lepas yang kebanyakannya berunsurkan jahanam.. Jangan baca kalau anda rasa anda xberguna..

Aku suka membaca tapi lebih pada bacaan yang da gambar dalam kata mudah komik.. Imaginasi aku xtinggi jadi sebab 2 aku suka tengok gambar,memudahkan otak aku.. Tapi aku tetap jugak baca kalau bacaan 2 bekaitan dengan info n isi dia agak enak untuk diimaginasikan..

Dulu bila aku boring meniaga tunggu customer xdatang2 n tarian ponco2 dalam rentak akustatik dah habis aku gayakan,aku mesti akan cari benda yang boleh di baca sampai kadang2 flyer jual telur pun aku baca.. Ada 1hari 2 aku rembat 1 buku dari rumah nenek aku,kira kazen aku punya kot.. Aku kelebek tengok ada tatu tulis 'Perpustakaan Belia'.. Tarikh hantar dah sebulan delay.. Ni mesti kes kad ilang atau baca xkhatam2 lagi.. Ah peduli pa aku janji masa boring aku niaga dapat diisi dengan benda bepaedah dari aku duk ngumpat mamat mazda 5 yang ketumbuhan kat telinga 2..

Buku ni bagus dia cerita pasal nabi2 n sahabat.. Layan jugak la, walau dia lebih berunsurkan teladan untuk kanak, orang tua2 pun boley baca sebab kebanyakannya pun gampang ngalahkan kanak2 rebina.. Aku baca,aku baca,aku baca tiba2 da 1gambar yang dia lukis sahabat Rasullullah s.a.w,umar r.a dengan ali r.a xsalah aku.. Aku cuba ingat balik,bukan sahabat nabi xboleh di lukis ka..konfius aku..besa la jahil beb.. Aku teruskan lagi bacaan sampai la da gambar katun Rasullullah s.a.w sendiri.. Kali ni aku yakin yang gambar Rasullullah memang kita xboleh lukis,sejahil2 aku xdala sampai bengap lagu 2.. Xda artwork yang layak untuk Rasulullah s.a.w sebab baginda terlalu hebat di kalangan manusia.. Puas aku belek2 nak pastikan betul ke 2 pa yg aku tgk..

Aku xbemaksud nak menjahanamkn syarikat 2 jadi aku xkan sebut nama syarikat n buku 2.. Cuma aku harap kalaulah penerbit,owner,penulis,pelukis r tukang edit ada terbaca entry berguna aku ni, 2 pun kalu diorang perasan kewujudan blog aku yang peymes tahap binatang xboley sebut ni la kan.. Tolong la betulkan balik.. Kalau boley kutip balik semua buku 2.. Tapi yang pastinya duit bagi balik.. Untuk buku yang ada kat aku 2 xpayah la korang susah2 nak p bayar kat perpustakaan 2.. Bayar ja kat aku.. Kan2.. Aku memang suka tolong2 orang ni..kehkehkeh..

P/s entry ni xda gambar..

P/s ni entry berguna kan2..

2 comments:

  1. saya setuju dan sy s0k0ng infinity perat0s!

    ReplyDelete
  2. hat mn yg awk sokong 2 yunk?

    ReplyDelete