Monday, April 11, 2011

Kemalangan Extreme!!!

Kali ini aku nak cerita satu pengalaman ngeri yang maha dahsyat yang telah jadi kat aku… GUA ESIDEN beb… Hero esiden cerita rare ni, susah nak dapat korang tergamak x teruja… Harakah dengan permata nak temu duga aku nak buat jurnal pon aku xkasi tau…

Cerita dia mula macam ni… Masa hari ahad hari 2, aku ada ajak member sebelah rumah aku Piduih nama dia… Tapi dia ada pesan nama glemer dia Fird(entah betul ke x aku eja aku xpasti)… Sambung balik… Aku ajak si Fird ni teman aku p Econsave dekat Raja Uda, saja la boring p sorang2… kang ada awek ngorat susah pulak, dah ramai sangat awek ngorat kang orang lain kata aku artis pulak.. Xnak la cam 2.. . X baik…
Perjalanan mula 2 lancar la, trafiq light pon macam baik ja, asal lalu ja hijau… selalu bukan main kerek jeling pakai lampu merah ja… Bila dah dekat sangat nak sampai, agak2 dalam 3 batang eskrim pop versi cair kita sedut 1 shoot ja… Tiba2 baru aku teringat, porshe 2 tayar aku xtelan minyak lagi… Kang dah beli barang susah pulak nak isi, bukan ada bonet pon, bumbung pon baru dalam plan nak pasang… Bila barang banyak nanti susah nak control cute depan awek kaunter kat stesen minyak 2… Jadi aku ambil keputusan nak patah balik dulu tapau minyak siap2 kang senang sikit… Rancangan  nak control cute depan awek kaunter 2 pon rasanya dapat berjalan dengan lancar… Sambil2 2 juga aku dengan si Fird ada buat Back up plan gampang nak p terjah RR(orang penang,b’worth,S.P n dekat2 area ni tau la mana tempat ni, bagi yang xtau plak cuba la google search mana la tau ada, aku sendiri pon xpenah cuba lagi)…

Tengah dok melayan rancangan2 dalam kepala hotak ni tiba2 aku terperasan satu mamat cina keluar dari simpang stesen minyak… Dia bantai pulak lawan arah betul2 menghala kat aku… Aku dah nampak mamat 2, si Fird pon cuba2 sengetkan badan nak bagi motor kami ketepi sikit.. Tapi sampai limit dah xboley sebab kat sebelah ada kereta la plak... Yang aku hairan nya, mamat 2 xnampak aku ka. xcukup kacak lagi ka, boleh plak dia makin ketengah... Aku dah memang xboleh buat apa, tengok kanan kereta, tengok kiri divider, so aku amik langkah paling bijak dengan aku langgar ja mamat 2, alang2 kasi puas hati.., Sama2 kita jahanam... 

Kebaboom.. Ketangg.. Dush3... Erk... Tuinggg.... gempita la keadaan kat situ kejap, dah macam dalam filem aksi aku punya tergolek, dah macam nangka tamat tempoh tapi masih macho lagi gayanya,.. Perasaan cuak mula menyelubungi diri mengalahkan rasa sakit akibat ditindih si fird yang berat dia mau dekat 80kg agaknya... Belanggar kat Raja Uda beb, hentam cina plak 2... melayu mana yng xcuak... Lepas 2 mana datang entah 7,8 orang lagi cina,.. aku suspek member mamat yang aku dengan dia belanggar... Diorang xcakap banyak.. Tolong angkat member diorng pon x apatah lagi nak tolong picit bahu aku ngn tengah sengal2 2... Terus saja diorang rumble aku dengan fird... Sebab xtahan sangat kena belasah dengan sakit tergolek dok bedenyut lagi, aku melawan balik... Xda kasi peluang punya, sekor2 aku tendang rusuk kiri diaorang, menonong tegolek tahan sakit... Hati dah panas, semua aku sapu, tibai xda belas kasihan punya... Kiri kanan pon xsempat nak pusing... Aku rasa dah macam Sivaji Khan masa 2, pukul orang sampai melayang2 dibuatnya... Cirit diorang aku kerjakan... Motor mamat 2 aku patah kan dua terus... Nyusah kan orang ja... puas hati aku... Aku xnak cakap lebih2, nanti da yang kata aku riak pulak ye x... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yelah2 aku ngaku, aku kencing ja... lepas tergolek ja terus dah xboleh bangun dah... Lutut dah lembik.. Muka dok buat kesian mintak tolong orang datang dukung kan... Hilang macho gua sebagai hero cerita ni...
Apa2 pon aku besyukur sangat sebab xda pa2 yang teruk terjadi, patah2 pon xda, cuma luka ngn bengkak2 ja.. Kena belasah pon x.. Kalau x, xsempat rasanya aku nak buat entry ni.... kehkehkeh...

moto dia kerek ja bediri..kenapa moto aku yang kecundang...
kenapa??KENAPA???
mintak perlindungan la dri jadi macam ni...

Skrip Tambahan - aku rasa golekan aku masa jatuh 2 xsempat habis lagi, budak2 runner insurance dah sampai.. Terer  betul diorang... Ada belajar ilmu hilang2 ke apa aku xtau la...

5 comments:

  1. 2nd pic tu btoi ke..??dasyat..!!ang ni kencing kuat..kna btoi2 bru taw..

    ReplyDelete
  2. ; aish .. extreme ben0 cite neh b ... gmba tuh p0n taww .. mintak simpang sgt2 b ..

    ReplyDelete
  3. Syazana - uih betui la..pic ori 2..tp kt tempat len la..google bg aku pinjam ja...huhu..jgn la mintak cm 2..

    Mrs. ZB - mohon di jauhkan la hendaknya...

    ReplyDelete
  4. ang dok wt teruk bleh hery ...
    ingat teruk la sgt...mintak simpang la...
    huhuhu

    ReplyDelete
  5. haha...aku mintak simpang jugak..oit hg bila plk nk kwin..kak hg punya ns minyak aku dh rasa..haha

    ReplyDelete